Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

Zachęcamy kierowców do zamieszczania opinii na temat Mazda 323. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Jacek |
Bardzolubię tę markę, a zwłaszcza model produkowany do 1994 r. Zamierzam w przyszłości nabyć taki egzemplarz, w domu zbieram wszystko na jego temat. | ||
linki reklamowe | |
~Ad |
Jeździłem tym cudem prawie dwa lata. Do klimy i wspomagania dodałem jeszcze centralny, dobry alarm, radio pionierka i dobre głośniki. Przez ten czas nic właściwie się nie psuło nawet nie zmieniałem oleju ani klocków, bo nie "tłukłem" kilometrów. Miałem problem z rozrusznikiem - myślałem, że automat mi siadł, ale po sprawdzeniu okazało się, że to po prostu przewód zasilający rozrusznik stracił co nieco ze swoich właściwości przewodzących i następował spadek napięcia. Teraz żałuję, że sprzedałem Mazdę i to za marne w sumie pieniądze. Chciałem kupić coś nowszego z lat 93-95 i stwierdzam, że kupienie jakiegoś bezwypadkowego samochodu ze wspomaganiem i elektryką oraz silnikiem do 1800ccm poniżej 18 tys. graniczy z cudem. | ||
~MiKo |
Rocznik 97, przebieg 110 tys, kompletnie zero awarii !!! Moze oprocz spalonej zarowki H1 :))) Silnik 1,5 - 92 km bardzo dynamiczny, elastyczny, bardzo przyjemnie sie prowadzi, nisko sie siedzi. Same zalety !!! | ||
~Bartosz |
Świetna konstrukcja, dynamiczny silnik 1.5, pali 7.6-8.0 w mieście,w ciągu 4 lat wymieniono łożysko w przednim kole,końcówki drążków kierowniczych.Wnętrze z b. dobrych materiałów ( zwłaszcza tapicerka). Swietne zawieszenie.Trwałe amortyzatory (90tys i są w dobrym stanie).Minust to ubogie wyposażenie wersji na rynek polski,głośniejszy od np. Megane,trzaski w pokryciu drzwi.Ogólnie , jakość wysoka ale ustępuje generacji z lat 90-94, zarówno modelowi 121 jak i 323. | ||
~Sławek |
co mi powiecie o tym modelu? | ||
~Zed |
Ciągle się psuje, bardzo dymi i coś tłucze się w silniku. Jutro oddaje to na złom | ||
linki reklamowe | |
~Artur |
Jazda Mazdą to nie sztuka ale jak się ma do dyspozycji jeden z 200 wyprodukowanych modeli z moją ukochaną zabawką (turbina jv-17) to zupełnie co innego. Nawet niemacie pojęcia jak 300 koni działa na psychikę szpanera z golfiaka 1.9 GTI jak go z palcem w d.... bierze zwykła stara (1989r.) mazda 323 bez żadnego znaczka że jest bardziej jak przeciętna. | ||
~Piotrek |
Super autko. Zawsze lubiłem japońców, bezawaryjne , ekonomiczneno i dynamiczne.Potrzebuje do swojej schematu instalacji elektrycznej ma ktoś może? Proszę bardzo na pocztę bielo@go2.pl | ||
~aaaaa |
Nigdzie nie moge znalezc danych technicznych tego samochodu | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |