Zadaj pytanie na forum
![]() | Rafał KaźmierczakRadca prawny, ekspert w dziedzinie cywilnego postępowania sądowego i egzekucyjnego. |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

Zachęcamy kierowców do zamieszczania opinii na temat Audi 100. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Maciej |
Od dwóch lat użytkuję Audi 100 rocznik "93 i parę słów na temat tego samochodu. Może najpierw wady: nie najlepsza elektryka, lubią się przepalić kontrolki, podświetlenia przycisków itp., poza tym jest on trochę za twardy na polskie dziurawe drogi, lubi zaskrzypieć tapicerka.Zalety: przestronność wnętrza godna Mercedesa S-klasse, wyciszenie wnętrza (nowy Passat, którego używam naprzemiennie się chowa), prowadzenie - b.łatwe mimo dużych wymiarów samochodu, zwrotność - na kolana Ople, Fiaty - zaparkuję w każdym miejscu w którym zostanie mi ok.40 cm luzu z każdego końca samochodu, silnik niewysilony 2600 ccm, moc 150 KM, piękny dźwięk widlastej 6-stki, w połączeniu w automatyczną skrzynią biegów zapewnia komfort jazdy z jednoczesną jej dynamiką, ponadto ponadczasowy elegancki a jednocześnie agresywny wygląd, który jeszcze długo się nie opatrzy, klimayzacja z prawdziwego zdarzenia, zapewnia równomierne rozłożenie temperatury wewnątrz auta, w innych samochodach zazwyczaj wygląda to tak, że zimno dmucha w nadgarstek, który drętwieje, a czoło mamy mokre od potu (Passat-przyp.), spalanie ok.12,5 l w mieście uważam za rewelacyjny wynik, trzeba pamiętać że to 150-ciokonny automatik. Brakuje tylko jednego porządnego serwisu w którym prawdziwi fachowcy potrafili zadbać o to cudo techniki. Szczerze polecam. | ||
linki reklamowe | |
~Radek |
Polecam serwis VW-audi warszawa ul. Fieldorfa. Serwisuje 80-tke.Lepiej nigdzie nie robia. | ||
~Krzysiek |
Według mnie to Audi (100 B3) łacznie z Mercedesem W 140 to dwa najpiekniejsze seryjne samochody, jakie kiedykolwiek na swiecie powstaly. Jednak z Audicą jest pare problemow (z Mercedesem też, w mniejszym stopniu): cała masa egzemplarzy sa to samochody: a)kradzione, b)powypadkowe wyklepane w garażu sąsiada, c)ZAJEZDZONE: -byłe samochody businessmanow jezdzacych po calej Europie, a jeszcze gorzej - Polsce (fatalny stan dróg), -taksowki - jako taksowki najczesciej jezdza Mercedesy 123, 124, Poldki, no i wlasnie 100 B3. Trudno jest trafic egzemplarz w dobrym stanie, ale warto szukac. To jest po prostu auto moich marzen. Tak samo jak MB W 140. Pozdrawiam, Nara. | ||
~Jacek |
Świetna maszyna. Miałem wcześniej 80-tkę ale się chowa w porównaniu do setki. Super pojemny bagażnik (610 litrów to jest to). Pali zależnie od ciężaru nogi - przy delikatnym około 6 litrów (w mieście wciągnie około 7 litrów). Nie ma problemów z wyprzedaniem innych "bryczek" - gdy załączy się turbo lewy pas jest mój. Denerwuje tylko pompa wspomagania bolączka tych wozów - jeszcze nie słyszałem żeby ktoś przejeżdził więcej niż 150.000 km bez jej naprawy lub wymiany. Większość napraw i czynności obsługowych robię przy niej sam, a jeśli już jadę do warsztatu to patrzę na to co robi mechanik | ||
~Tadeusz |
Wygodny, dynamiczny (242KM)i komfortowy (pelne wyposazenie). Mimo swoich lat (1986) - niezawodny. | ||
~mariusz |
Ostatnio miałem pocałunek z nową laguną. Oberwałem w tylne drzwi, efekt- laguna odiechała na lawecie o 0.5metra krótsza, ja wraz z zniszczonymi drzwiami udałem się do domu. Jak na cywilną odmiane tigera i tak ponisłem ogromne straty. następnym moim samochodem będzie audik lub buick park awenue. Jest nie zniszczalny. | ||
linki reklamowe | |
~premo |
super autko spadek po bracie. silne 2.1na wtrysku super wersja tylko jest jeden problem - pompa paliwowa.jest w baku i zeby ją dostac trzeba być mistrzem świata. a kosztuje też majątek. mam gaz i narazie zapalam na nim czym oczywiście zabijam silnik ale nie mam wyjścia. mój egzemplarz jest przywieziony z niemiec od kobitki która przez 14 lat przejechala nim 150 tyś km. wszystko było serwisowane w salonie i jest w super stanie. polaczek przywiózł go i zmienił numery i w ten sposób auto mu zabrali i trafił do mnie. pali 10 na 100 gazu więc jeżdze taniej niż autobusem a za to mam wygode i silne auto | ||
~grzesiek cygaro fa.. |
chce kupic ile kosztuje oszacujcie od 82r moze ktos sie zamieni za volvo 340 86 | ||
~Andrzej07 |
Kupilem wlasnnie to cacko i nie wiem czy dobrze zrobilem? | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |