Audi: 100 - opinie kierowców
Zapraszamy do wyrażania opinii na temat konkretnych modeli samochodów - jeśli jesteś lub byłeś właścicielem danego pojazdu - podziel się wrażeniami z innymi użytkownikami portalu.

Jeśli masz pytania odnośnie motoryzacji i samochodów - zadaj je na forum moto.wieszjak.pl
Przejdź do strony:
» Audi: 100 - opinie kierowców
Liczba opinii: 282.          Ostatnia opinia: 21:06 21-01-2012
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Audi
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

Audi: 100 - opinie kierowców
10:40 13-02-2001
Zachęcamy kierowców do zamieszczania opinii na temat Audi 100.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~Maciej

Audi 100 C4 2,6
14:22 28-06-2001
Od dwóch lat użytkuję Audi 100 rocznik "93 i parę słów na temat tego samochodu. Może najpierw wady: nie najlepsza elektryka, lubią się przepalić kontrolki, podświetlenia przycisków itp., poza tym jest on trochę za twardy na polskie dziurawe drogi, lubi zaskrzypieć tapicerka.Zalety: przestronność wnętrza godna Mercedesa S-klasse, wyciszenie wnętrza (nowy Passat, którego używam naprzemiennie się chowa), prowadzenie - b.łatwe mimo dużych wymiarów samochodu, zwrotność - na kolana Ople, Fiaty - zaparkuję w każdym miejscu w którym zostanie mi ok.40 cm luzu z każdego końca samochodu, silnik niewysilony 2600 ccm, moc 150 KM, piękny dźwięk widlastej 6-stki, w połączeniu w automatyczną skrzynią biegów zapewnia komfort jazdy z jednoczesną jej dynamiką, ponadto ponadczasowy elegancki a jednocześnie agresywny wygląd, który jeszcze długo się nie opatrzy, klimayzacja z prawdziwego zdarzenia, zapewnia równomierne rozłożenie temperatury wewnątrz auta, w innych samochodach zazwyczaj wygląda to tak, że zimno dmucha w nadgarstek, który drętwieje, a czoło mamy mokre od potu (Passat-przyp.), spalanie ok.12,5 l w mieście uważam za rewelacyjny wynik, trzeba pamiętać że to 150-ciokonny automatik. Brakuje tylko jednego porządnego serwisu w którym prawdziwi fachowcy potrafili zadbać o to cudo techniki. Szczerze polecam.
odpowiedz

linki
reklamowe

~Radek

serwis
16:22 12-07-2001
Polecam serwis VW-audi warszawa ul. Fieldorfa. Serwisuje 80-tke.Lepiej nigdzie nie robia.
odpowiedz
~Krzysiek

Audi 100 B3 (cygaro)
19:49 01-11-2001
Według mnie to Audi (100 B3) łacznie z Mercedesem W 140 to dwa najpiekniejsze seryjne samochody, jakie kiedykolwiek na swiecie powstaly. Jednak z Audicą jest pare problemow (z Mercedesem też, w mniejszym stopniu): cała masa egzemplarzy sa to samochody:
a)kradzione,
b)powypadkowe wyklepane w garażu sąsiada,
c)ZAJEZDZONE:
-byłe samochody businessmanow jezdzacych po calej Europie, a jeszcze gorzej - Polsce (fatalny stan dróg),
-taksowki - jako taksowki najczesciej jezdza Mercedesy 123, 124, Poldki, no i wlasnie 100 B3.

Trudno jest trafic egzemplarz w dobrym stanie, ale warto szukac. To jest po prostu auto moich marzen. Tak samo jak MB W 140.
Pozdrawiam,
Nara.
odpowiedz
~Jacek

Audi 100 2.0TDi 1989r
20:59 01-12-2001
Świetna maszyna. Miałem wcześniej 80-tkę ale się chowa w porównaniu do setki. Super pojemny bagażnik (610 litrów to jest to). Pali zależnie od ciężaru nogi - przy delikatnym około 6 litrów (w mieście wciągnie około 7 litrów). Nie ma problemów z wyprzedaniem innych "bryczek" - gdy załączy się turbo lewy pas jest mój. Denerwuje tylko pompa wspomagania bolączka tych wozów - jeszcze nie słyszałem żeby ktoś przejeżdził więcej niż 150.000 km bez jej naprawy lub wymiany. Większość napraw i czynności obsługowych robię przy niej sam, a jeśli już jadę do warsztatu to patrzę na to co robi mechanik
odpowiedz
~Tadeusz

Audi 200 Turbo Quattro Avant
20:22 04-12-2001
Wygodny, dynamiczny (242KM)i komfortowy (pelne wyposazenie).
Mimo swoich lat (1986) - niezawodny.
odpowiedz
~mariusz

100 cc
19:55 30-01-2002
Ostatnio miałem pocałunek z nową laguną. Oberwałem w tylne drzwi, efekt- laguna odiechała na lawecie o 0.5metra krótsza, ja wraz z zniszczonymi drzwiami udałem się do domu. Jak na cywilną odmiane tigera i tak ponisłem ogromne straty. następnym moim samochodem będzie audik lub buick park awenue. Jest nie zniszczalny.
odpowiedz

linki
reklamowe

~premo

100 "cygaro"82
17:09 06-03-2002
super autko spadek po bracie. silne 2.1na wtrysku super wersja tylko jest jeden problem - pompa paliwowa.jest w baku i zeby ją dostac trzeba być mistrzem świata. a kosztuje też majątek. mam gaz i narazie zapalam na nim czym oczywiście zabijam silnik ale nie mam wyjścia. mój egzemplarz jest przywieziony z niemiec od kobitki która przez 14 lat przejechala nim 150 tyś km. wszystko było serwisowane w salonie i jest w super stanie. polaczek przywiózł go i zmienił numery i w ten sposób auto mu zabrali i trafił do mnie. pali 10 na 100 gazu więc jeżdze taniej niż autobusem a za to mam wygode i silne auto
odpowiedz
~grzesiek cygaro fa..

audi 100 cygaro
01:17 16-03-2002
chce kupic ile kosztuje oszacujcie od 82r
moze ktos sie zamieni za volvo 340 86
odpowiedz
~Andrzej07

AUDI 44Q 1989r
23:54 17-03-2002
Kupilem wlasnnie to cacko i nie wiem czy dobrze zrobilem?
odpowiedz
Przejdź do strony:
szukaj

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona