Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~kasia 89.73.*.* |
Witam.Mam taki problem,otóż w Pazdzierniku konczyła mi się roczna umowa oc,wypowiedziałam ją w piątek na piśmie, a w niedzielę kończył mi się termin.Zawarłam umowę z innym ubezpieczycielem.Po jakimś czasie dostałam wezwanie z Link4,ze mam wpłacić pieniądze na oc ,bo za pozno była moja umowa wypowiedziana,jak mi napisano,to nieliczy się data nadania tylko kiedy u nich na biurku ona się znalazła.Wszędzie,nawet w Urzędzie Skarbowym liczy się data wysłania,ale u nich nie.Teraz straszą mnie "czarną listą,windykacją" i ponownym zapłaceniem z odsetkami w Link4 za oc. Proszę o pomoc,gdzie mam się udać w tej sprawie,lub podanie jakichkolwiek wskazuwek,gdzie mam się udać.Pozdrawiam i dziękuję.Katarzyna | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 31.6.*.* |
Witam Cie Katarzyno. Umowa ubezpieczenia OC samochodu jest specyficzna. Jej zawarcie jest obowiązkowe. Dodatkowo - niewypowiedziana ulega automatycznemu przedłużeniu, jeśli tylko składka w poprzednim ubezpieczeniu OC została opłacona. Takie postanowienia zawierają przede wszystkim przepisy ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych OC, które dotyczą także posiadaczy pojazdów mechanicznych, czyli również samochodów. Na podstawie art. 28 tejże ustawy posiadacz pojazdu mechanicznego, nie później niż na jeden dzień przed upływem okresu 12 miesięcy, na które została zawarta umowa, powinien powiadomić na piśmie zakład ubezpieczeń o jej wypowiedzeniu. Jeżeli tego nie uczyni, wtedy też umowa zostanie automatycznie z mocy prawa przedłużona na kolejne 12 miesięcy. Zgodnie z art.61 Kodeksu cywilnego oświadczenie woli (czyli twoje wypowiedzenie) jest złożone z chwilą, gdy doszło do drugiej osoby w taki sposób, że mogła się ona zapoznać z jego treścią. Chcielibyśmy wyjaśnić tę sprawę ale nie znam jej szczegółów dlatego prosiłbym Cię o przesłanie nam wiadomości poprzez blog firmowy http://www.link4.pl/blog/kontakt/ z opisem sprawy i numerem polisy. Po sprawdzeniu wrócimy z wyjaśnieniem i informacją, co możemy w Twojej sprawie zrobić. | ||
linki reklamowe | |
Witam, (napiszę jeszcze raz bo coś nie działa internet).
---------------------Umowa ubezpieczenia OC samochodu jest specyficzna. Jej zawarcie jest obowiązkowe. Dodatkowo - niewypowiedziana ulega automatycznemu przedłużeniu, jeśli tylko składka w poprzednim ubezpieczeniu OC została opłacona. Takie postanowienia zawierają przede wszystkim przepisy ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych OC, które dotyczą także posiadaczy pojazdów mechanicznych, czyli również samochodów. Na podstawie art. 28 tejże ustawy posiadacz pojazdu mechanicznego, nie później niż na jeden dzień przed upływem okresu 12 miesięcy, na które została zawarta umowa, powinien powiadomić na piśmie zakład ubezpieczeń o jej wypowiedzeniu. Jeżeli tego nie uczyni, wtedy też umowa zostanie automatycznie z mocy prawa przedłużona na kolejne 12 miesięcy. Zgodnie z art.61 Kodeksu cywilnego oświadczenie woli (czyli twoje wypowiedzenie) jest złożone z chwilą, gdy doszło do drugiej osoby w taki sposób, że mogła się ona zapoznać z jego treścią. Chcielibyśmy wyjaśnić tę sprawę ale nie znam jej szczegółów dlatego prosiłbym Cię o przesłanie nam wiadomości poprzez blog firmowy http://www.link4.pl/blog/kontakt/ z opisem sprawy i numerem polisy. Po sprawdzeniu wrócimy z wyjaśnieniem i informacją, co możemy w Twojej sprawie zrobić. Pozdrawiam. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do wysłania prywatnej wiadomości lub kontaktu poprzez formularz na blogu Link4. | |||
linki reklamowe | |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |